Typosfera - Forum Bukmacherskie Strona Główna Typosfera - Forum Bukmacherskie
Zakłady bukmacherskie online. Bukmacher internetowy

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
FIVB SWATH World Tour
Autor Wiadomość
Farfan 

Wysłany: 2009-07-17, 11:41   FIVB SWATH World Tour

Czas zacząć grać peffki z plażówki %-)

Mam nadzieje że pomożecie rozkręcić ten dochodowy temat :)

Na debiut - Tour w Moskwie.

12.30 Uhmann/Windscheif - Kais/Vesik (EST) - 2 1,40 (1-2) :ok

Kurs na doświadczonych Estończyków nie powala ale jest to jeden z meczy które patrząc z ofertę wziąłem z dużym uśmiechem. Uhmann/Windscheif rozstawieni w tym turnieju z... 6! Nie wiem za co ale jest to rozstawienie dużo na wyrost. Ogólnie w parze grają dopiero od tego roku razem ale w Tourkach rzadko się przewijali no i nic nie osiągneli. W Moskwie przegrali nawet z naszymi młodzianami - Kądzioła/ Szałankiewicz 1-2 co już za dobrze o nich nie świadczy bo Polacy dopiero wchodzą do światowej czołówki. Z drugiej strony doświadczeni Estończycy którzy powoli budują swój ranking dobrymi wystąpi. Mega stabilna para która nie przegrywa z ogórkami. Na większości turniejach wychodza z grupy. i przechodzą pierwsza runde KO. Stabilny serwis i dobry blok. To taka trochę gorsza kopia mistrzów świata Brinka/Reckermanna. Pomijając wszystkie aspekty siatkarskie które przemawiają za Estończykami jest to mecz o wyjście z grupy. Bo własnie w tej grupie dominują Kanadyjczycy Redmann-Van Huizen którzy powinni dziś izi pokonać Polaków i skasować 3 zwycięstwa. Więc nie ma mowy o żadnym odpuszczaniu meczu. Estończycy po prostu mają wygrać i wygrają ! :)
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2009-07-17, 13:37, w całości zmieniany 2 razy  

Farfan 

Wysłany: 2009-07-17, 15:33   

W Moskwie zakończyła się faza grupowa. Pary z pierwszych miejsc w grupach grają automatycznie w drugiej rundzie natomiast drużyny z miejsc 2-3 grają jeszcze dziś baraż o wejście do turniejowej Fazy KO. Cieszy że młodzi Polacy wyszli z grupy ale niestety dalej nie awansują bo para Ricardo/Emanuel to jeszcze za wysokie progi.

Oto pary baraży:

Varnier-Nicolai ITA [17] - Heyer-Heuscher SUI [13]
Ricardo-Emanuel BRA [3] - Kadziola-Szalankiewicz POL [27]
Mesa-Lario ESP [20] - Geor-Gia GEO [26]
Bruno-Maciel BRA [8] - Asahi-Shiratori JPN [14]
Kais Kr.-Vesik EST [11] - Plavins-Smedins LAT [31]
Ces-Cès FRA [12] - Lochhead-Pitman NZL [16]
Prokopiev-Bogatov RUS [10] - Kubala-Benes P. CZE [24]
Gosch-Horst AUT [15] - Xu-J. L. Li CHN [21]

*W nawiasach rozstawienie w turnieju.

Kursów jeszcze nie ma ale podejżewam, że ładny będzie kurs na Rosjan Prokopieva/Bogatova którzy zrobili dziś fajne wrażenie na mnie w meczu z parą Herrera/Gavira oraz Francuzów Ces-Ces. Jak znajde kursy to wrzuce :)
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2009-07-17, 15:37, w całości zmieniany 1 raz  

Farfan 

Wysłany: 2009-07-17, 19:01   

No i bez niespodzianek w barażach. Prokopiev/Bogatov wygrali z powodu kontuzji Czechów a Ces-Ces bez problemu pokonali w dwóch setach Nowozelandczyków. Szkoda mi troche polaków którzy po kapitalnym meczu przegrali z parą Ricardo/Emanuelle. Widać że muszą nabrać ogrania i nie mogą grać tak emocjonalnie bo to przekłada się na liczbę błędów.

Oto wyniki baraży.

Varnier-Nicolai ITA [17] - Heyer-Heuscher SUI [13] 0-2 (15-21, 7-21)
Ricardo-Emanuel BRA [3] - Kadziola-Szalankiewicz POL [27] 2-1 (16-21, 21-17, 15-9)
Mesa-Lario ESP [20] - Geor-Gia GEO [26] 2-0 (21-19, 27-25)
Bruno-Maciel BRA [8] - Asahi-Shiratori JPN [14] 2-1 (21-12, 22-24, 15-12)
Kais Kr.-Vesik EST [11] - Plavins-Smedins LAT [31] 2-0 (22-20, 21-18)
Ces-Cès FRA [12] - Lochhead-Pitman NZL [16] 2-0 (21-19, 21-19)
Prokopiev-Bogatov RUS [10] - Kubala-Benes P. CZE [24] (kontuzja Czecha Kubala)
Gosch-Horst AUT [15] - Xu-J. L. Li CHN [21] 0-2 (19-21, 29-31)

Nic niespodziewanego

A tu podam już zestaw par na jutrzejszy dzień i 1/8 finału. Przegrany żegna się oczywiście z turniejm.

Heyer-Heuscher SUI [13] - Harley-Alison BRA [2]
Herrera-Gavira ESP [7] - Ricardo-Emanuel BRA [3]
Mesa-Lario ESP [20] - Klemperer-Koreng GER [5]
Benjamin-Pedro BRA [4] - Bruno-Maciel BRA [8]
Kais Kr.-Vesik EST [11] - Laciga M.-Bellaguarda SUI [19]
Kolodinsky-Barsouk RUS [9] - Ces-Cès FRA [12]
Prokopiev-Bogatov RUS [10] - Redmann-Van Huizen CAN [22]
Brink-Reckermann GER [1] -Xu-J. L. Li CHN [21]

Herrera/Gavira - Ricardo/Emanuell - 1 2,90 :minus

Od razu nasuwa mi się mecz jednej z moich ulubionych par Herrera/Gavira. Gdy widziałem skład 1/8 pomyślałem, daj Boże buki się pomylą zasugerują się wielkością pary Ricardo/Emanuell, której czas powoli mija i dadzą kurs na Hiszpanów w okolicach 2,0. Gdy teraz widze kursy jestem w szoku! Unibet dał kurs 2,90 !!! Żart ? Jasne, i to w dodatku kiepski. Łapać póki czas bo jutro poleci w dół. Taki kurs jest wystawiony bo ostanio w Gstadd w półfinale Brazylijczycy wygrali w tym meczu 2-0 i to po ciężkiej walce. Dodajmy do tego że Hiszpanie byli po mega ciezkim meczu z magikami plażówki Rogers/Dalhausser no i ten mecz wygrali 2-1 co świadczy o tym ze mogą pokonać każdego. Hiszpanie ten sezon mają naprawde świetny i zazwyczaj widać ich w ćwierćfinałach i półfinałach. A Ricardo i Emannuel ? Legenda siatkówki plażowej po slabym początku troche lepiej grają. W tym turnieju przyzwoicie ale bez szału. Dziś męczyli z Polakami co chluby im nie przynosi. Herrera/Gavira przez grupe jak burza i 3 zwycięstwa 2-0 natomiast Ricardo/Emanuell już przegrali jeden mecz w grupie i musieli walczyć w barażach. Mam nadzieje że jutro przegrają po raz kolejny! Kurs 2,90 dla mnie to promocja w takim meczu lecz ja polecam spokojniejsze granie. Przy kursie 2,9 jutro będą wystawione handi +1.5 seta i tam będzie kurs około 2,0 na Hiszpanów co jest dużą promocją.

Do tego mam nadzieje że na Rosjan Borsuka/Kolodinskego bedzie kurs w okolicach 1,50 co też bedzię dużą promocją (w moim odczuciu fawort do finału). Jeśli kurs będzie jutro dobry opiszę ten mecz.

+ do grania także ale już drobiniej:
Kais Kr.-Vesik EST [11] - Laciga M.-Bellaguarda SUI [19] - 2 1,60 :ok
Benjamin-Pedro BRA [4] - Bruno-Maciel BRA [8] - 1 1,65 :ok

Jeśli ktoś skorzysta życze wysokich wygranych :)

EDIT: 2/4 no niestety chyba troche przeceniłem Hiszpanów.
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2009-07-18, 09:11, w całości zmieniany 2 razy  

Farfan 

Wysłany: 2009-07-18, 13:51   

No niestety rano się nie powiodło bo o ile przegrana Hiszpanów jest do przyjęcia bo Ricardo/Emanuell zagrali wielki mecz o tyle porażka Rosjan u siebie Barosuk/Kolodinsky to lekka kompromitacja. No ale cóż turniej gra dalej trzeba się odbudować. Nie miałem czasu pisać analiz ale na shoutboxie pisałem że polecam pary Brink/Reckermann i Laciga/Bellaguarda. Niemcy są już w 1/2 a Szwajcarzy wchodzą na kort już.

Pary 1/4:
Ricardo-Emanuel BRA [3] - Harley-Alison BRA [2] 2-0 (21-16, 21-15)
Benjamin-Pedro BRA [4] -Klemperer-Koreng GER [5] 0-2
Ces-Cès FRA [12] - Laciga M.-Bellaguarda SUI [19] 1-2
Brink-Reckermann GER [1] - Redmann-Van Huizen CAN [22] 2-0

Bez większych niespodzianek. Może łatwa przeprawa Ricardo i Emanuella dziwi. A może inaczej słaba gra Harleya/Alisona ale to też trzeba umieć wykorzystać :) Jutro zmierza sie z Niemcami Klepererem i Korengiem i myślee że Brazylijczycy powinni zagrac w finale. Zobaczymy jakie kursy wystawią buki.

Pary 1/2 turnieju w Moskwie:

Ricardo/Emanuell - Klemperer/Koreng
Brink/Reckermann - Laciga/Bellaguarda

Widze finał Brazylijsko - Niemiecki i jezeli tak bedzie skusze się na Ricardo i Emanuella bo Niemcy nie przegrali meczu od 3 tygodni. W meczu 1/4 było widać zmeczenie i zobaczymy co jutro pokaża w półfinale. Póki co czekamy na kursy :)

EDIT: I tak jak się spodziewałem Szwajcarzy w 1/2 finału :) Jutro Ricardo/Emanuell i Brink/Reckermann. Rano bardziej to opisze :)
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2009-07-19, 02:19, w całości zmieniany 1 raz  

Farfan 

Wysłany: 2009-07-20, 11:46   

No i Turniej w Moskwie można uznać za zamknięty. Niezniszczalni Brink/Reckermann (od 3 tygodni najlepsi ! :shock: ) wszystko kasują. Kto myślał że na dobrze dysponowaną pare Ricardo/Emanuell zabraknie sił (Ja tak myślałem) to się grubo pomylił. Nie wiem co oni zamierzają ale grają dalej bez przerwy i już dziś zjawili się w Marsylii na kolejnym turze :)

Więc zacznijmy od samego początku analizować turniej we Francji!

2009 SWATCH FIVB World Tour - Grand Slam Marseille, France 20-26 July !

Pierwsze luźne sugestie są takie że Niemcy długo nie pociągną tak już wiec nie bede grać na nich na siłe. Z drugiej strony para Ces/Ces może coś wiecej ugrać.

Kwale do turnieju odpuszczam bo dzieją się cuda. Regularny turniej zacznie się od środy więc napiszę coś wiecej. Mam nadzieje że ten turek bedzie tak dochodowy jak ostani w Moskwie.

O to lista startowa:

http://www.fivb.org/EN/Be...RS2009&Phase=-1

Także jak widać nikogo nie zabraknie i kolejny ciekawy turniej nam się zapowiada :)

Farfan 

Wysłany: 2009-07-22, 13:07   

Zmiana. W Maryslii turek jest na starych zasadach czyli drabinka 'brazylijska'. Przegrany strasznie wydłuża sobie drogę do wysokich lokat. Dwie przegrane eliminują z turnieju.

W kwalifikacjach nic niespodziewanego. Polacy fajnie, że dzika karta i są w turnieju głównym ale nie wiem czy to będzie ich atut bo wejdą do turnieju bez meczu a w ich wieku potrzebna jest gra, gra i jeszcze raz gra.

Pary pierwszej rundy: (najwyżej rozstawieni zaczynają od jutra)

Hernandez-Fañe VEN [31] - Plavins-Smedins LAT [34]
Domenghini-Zaytsev ITA [47]- Asahi-Shiratori JPN [18]
Skarlund-Spinnangr NOR [23]- Gabathuler-Schnider SUI [42]
Baracetti-Salema ARG [39]- Hoyer-Soderberg DEN [26]
Li-CH. Chen CHN [27]- Wu-Yin CHN [38]
Dyachenko-Sidorenko KAZ [43] - Uhmann-Windscheif GER [22]
Bogatov-Prokopiev RUS [19]- Babich-Mykhaylov UKR [46]
Cadieux-Reader CAN [35] - Hupfer-Schroffenegger P. AUT [30]
Samoilovs-Sorokins LAT [29]- Maia-Rosas POR [36]
Boehm-McHugh AUS [45] - Redmann-Van Huizen CAN [20]
Mesa-Lario ESP [21] -Huber-Seidl AUT [44]
Kadziola-Szalankiewicz POL [37]-Huth-Urbatzka GER [28]
Lochhead-Pitman NZL [25]- -Brinkborg-Gunnarsson SWE [40]
Leite-Kobbevik NOR [41] -Geor-Gia GEO [24]
Xu-J. L. Li CHN [17] - Daguerre-Gagliano FRA [48]
Grotowski-Weaver GBR [33] - Kjemperud-Hoidalen NOR [32]

Myśle że gdyby Polacy grali w kwalach i je przeszli to bym spróbował na nich po kursie 1,75 ponieważ ostatnio zagrali naprawdę fajny turniej a tak na turniej bez gry - loteria.

Do meritum. Dziś grubsze granie polecam tylko w jednym meczy a konkretnie:

Samoilovs-Sorokins LAT [29]- Maia-Rosas POR [36] - 1 1,60

Po pierwsze Portugalczycy tylko raz w tym sezonie startowali w turze. Było to na Foro Italico w Rzymie. Turniej podobny do tego bo także 'brazylijka'. Kurs jest dość wyrównany dlatego bo Portugalczycy raz startowali w turze i akurat trafili w pierwszej rundzie na Łotyszy... no i udało się wygrac (odpadając w nastepnej rundzie z Hiszpanami). Mecz bardzo zacięty. Tylko że po takiej przerwie od startów jaką mieli Portugalczycy nie powinni wyglądać dobrze. Łotysze stale bywają w turniejach głównych co jakiś czas sprawiając niespodzianki. Nie jest to para która porywa swoją grą ale konsekwentnie grają. Liczy się kolejna akcja. A w takim meczu gdzie Portugalczycy powinni próbować wchodzić w grę po długiej przerwie i starać się kilka wariantów sprawdzić to może być kluczowe.

Jutro podam więcej typów bo do gry wejdą najlepsi ! :)
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2009-07-22, 13:09, w całości zmieniany 1 raz  

Farfan 

Wysłany: 2009-07-29, 13:32   

Swatch FIVB Grand Slam 09 - Klagenfurt 28.07-2.08

Witamy w Austrii. Musze przyznać że po porażkach zaniedbałem turniej we Francji ale wynikało to także z tego że warunki atmosferyczne pozostawiały wiele do życzenia i obawiałem się o przypadkowe wyniki tego meczu.

Zaczynamy 'poprawianie skuteczności' %-)

Po pierwsze oto lista startowa tego turnieju: http://www.fivb.org/EN/Be...LA2009&Phase=-1

Turniej w Austrii słynie z bardzo dobrej organizacji, więc nic tylko grać :)

W pierwszej rundzie kwali grałem na Kanadyjczyków Redmann/Van Huizen i kurs siadł. Trzeba iść za ciosem i teraz czas na drugą rundę kwali.

Samoilovs/Sorokins (LAT) - Salvetti/Dugrip (FRA) -1 @ 1,75 2-1 :ok

Bardzo duży kurs na Łotyszy. Salvetti/Dugrip to para która w turku szału nie robi. Ostanio wygrali mecz w drugiej rundzie(podkreslam ze od tej rundy startowali) z bardzo przeciętnymi Szwajcarmi Gabathuler-Schnider. Ogladałem ten mecz i musze powiedzieć że mieli bardzo dużo szczescia przy wiejącym wietrze. Ogólnie popełniają często szkolne błedy która na tym poziomie nie powinny się zdarzać Czesto podwójne odbicia, wystawy na drugą strone o popstutych zagrywkach nie wsponę. Po awansie we Francji do 3 rundy sromotnie przegrali z parą Herrera/Gavira do 11 i 13. W tym meczu nie istnieli więc nie ma co o nim mówić. Po prostu nie ten poziom. W dzisiejszym meczu pierwszej rundy z wieeeelkim trudem pokonali parę gospodarzy Huber-Seidl 2-1 w TB do 13. No i po tym wyniku mogę stwiedzić że nie są za dobrze dysponowani, pomijając to że według mnie są po prostu słabi. O parze Łotyszy pisałem już w poprzednim turnieju. I powtórze to. Jest to para bez szału ale bardzo, bardzo konsekwentna. Na narwanych Francuzów to wystarczy. Styl Japończyków - liczy się kolejna akcja. W pierwszej rundzie odprawili z kwitkiem pare włoską Casadei-Cicola. Oczywiscie nie jest to jakaś wysoko notowana para ale wynik do 12 i 14 pokazuje że Łotysze są w dobrej formie. W turnieju w Marysli co prawda w drugiej rundzie odpadli ale z mistrzami tamtego turnieju Rogersem i Dalhausserem. Mimo to pociesza fakt że grali z nimi wyrównanego seta do 19. Bo para Amerykańska przeszła przez ten turniej jak burza!. Podsumowując bedzie spotkania narwanych i falujących formą Francuzów i doświadczonych z całkiem odwrotnymi cechami Łotyszami. Spokój wygra %-) Gorąco Polecam.

Edit: 2-1 choć nie spodziwałem się tak cięzkiego meczu. Zapraszam do analiz w tym dziale chętnie poczytam inne poglądy :)
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2009-07-29, 17:14, w całości zmieniany 1 raz  

Farfan 

Wysłany: 2010-07-20, 21:33   

World Series 13 - Maryslia!
MEN/WOMEN!

OFICJALNA STRONA TURNIEJU!
OBSADA TURNIEJU MĘŻCZYZN!
OBASDA TURNIEJU KOBIET!
Ostatnio zmieniony przez Farfan 2010-07-20, 21:37, w całości zmieniany 2 razy  

Matelo

Wysłany: 2010-07-21, 10:28   

Zaczynamy 8-)
Typy od SuperDuo :mrgreen:

Giordano/Hamzaoui (FRA)-Bawden/Palmer (AUS) typ 2 @ 1.55 unibet

Zacznę od tego, że Francuzki oczywiście dostały się dlatego, że turniej rozgrywany jest w Marsylii. Tak na prawdę są to amatorki, które grają tylko we Francji. Ostatni raz grały w 2009 roku, więc naprawdę szału nie ma. Australijki co by nie mówić to zespół z czołówki. Na pewno zapadł mi w pamięci tym, że w Starych Jabłonkach zajął drugie miejsce. Ostatnio może jakoś nie prezentuję się wyśmienicie, jednak ze słabszymi zespołami wygrywają. Na pewno stać je na lepsze wyniki, a ten turniej nie ma jakiejś bardzo dobrej obsady więc mają szansę powalczyć o dobre miejsce. Na pewno najpierw muszą pokonać słabe Francuzki.

Nystrom/Nystrom (FIN)-Martin/Lessard (CAN) typ 1 @ 1.40 bet365

Pefffka. Finki złapały naprawdę bardzo dobrą formę i mają szansę zajść w tym turnieju naprawdę daleko. W Rosji zajęły 17 miejsce, w Norwegii 9 miejsce, a w Szwajcarii bardzo dobre 5 miejsce. Jak widać ich forma idzie w górę i mogą wygrywać z najlepszymi. Kanadyjki ostatnio widziałem w Szwajcarii i są naprawdę żałosne. W ostatnich turniejach prezentowały się przeciętnie 33 i 25 miejsce. Jeśli Finki zagrają tak jak ostatnio to nie powinny mieć problemów ze zwycięstwem 2:0.

Klapalova/Hajeckova (CZE)-Hinchley/Cook (AUS) typ 1 @ 1.50

Kurs na Czeszki chyba z kosmosu, ale nie ma co narzekać skoro buk robi prezent. Czeszki w tym roku spisują się fantastycznie. Szczególnie w Norwegii gdzie zajęły czwarte miejsce. W pozostałych turniejach były w 10, jedynie w Moskwie zaliczyły słabszy turniej. Australijki zaczynają prawdziwe granie. Wcześniej jedynie występowały w beznadziejnych turniejach z jeszcze gorszą obsadą. Co ciekawe, że nawet nie potrafiły odnieść zwycięstwa. W kwalach Australijki nie miały rywalek, ponieważ ich rywalki przyjechały chyba na wakacje. Jednak dzisiaj zmierzą się z czołowym zespołem i są moim zdaniem bez szans na wygraną. Chyba, że Czeszki musiały by wszystko walić w out, ale na pewno tak nie będzie.

Na razie tyle 8-)

Matelo

Wysłany: 2010-07-21, 16:03   

Matelo napisał/a:
Giordano/Hamzaoui (FRA)-Bawden/Palmer (AUS) typ 2 @ 1.55 unibet :ok
Nystrom/Nystrom (FIN)-Martin/Lessard (CAN) typ 1 @ 1.40 bet365 :minus
Klapalova/Hajeckova (CZE)-Hinchley/Cook (AUS) typ 1 @ 1.50 :ok

Nystrom/Nystrom (FIN)-Koehler/Sude (GER) typ 1 @ 1.80 interwetten

Jak dla mnie coś im się pomyliło z kursami. Finki ok przegrały pierwsze spotkanie co mnie zdenerwowało, jednak nie wyrzuca to ich z turnieju. Dopiero teraz przegrana będzie oznaczała pożegnanie się z turniejem. Tak jak wcześniej pisałem Finki są w formie i nie zmieni tego porażka ich ze słabszymi Kanadyjkami. Po za tym Niemki nic sobą nie reprezentują. Przeszły kwale w których nie miały rywalek. W pierwszej rundzie dostały baty od Amerykanek Ross/Kessy. Niemki nic wielkiego nie pokazują i moim zdaniem czas na pożegnanie tej pary.

Salgado Rufino/Carolina (BRA) - Schwaiger/Schwaiger (AUT) typ 1 @ 1.55 interwetten

Kurs mnie troszkę zszokował. Na Brazylijki aż 1.55 to trzeba brać. Brazylijki w pierwszym meczu zagrały z Polkami. Szału nie było w pierwszym secie dużo błędów i oddanie seta Polkom i chyba to podziało na nie. W kolejnych setach już pokazały co potrafią i wygrały ten mecz 2:1. Austriaczki w pierwszym meczu wygrały z bardzo słabymi Niemkami. Brazylijki cały czas trzymają poziom i może to nie jest coś wielkiego. Jednak w ćwierćfinałach zazwyczaj się znajdują. Austriaczki ostatnio jedynie zajmowały 17 miejsca. Więc wielkiej formy u nich nie widzę. Taka ciekawostka obie pary spotykały się, aż 10 razy ze sobą z czego siedem razy górą były Brazylijki. Moim zdaniem za wcześnie, żeby Clara/Carol pożegnały się z turniejem.

Matelo

Wysłany: 2010-07-21, 17:10   

Xue/Zhang Xi - Kolocova/Slukova typ 1 @ 1.25 bet365

Może kurs nie jest jakiś niesamowity, jednak na dorzutke w sam raz. Chinki są w kapitalnej formie i nie wyobrażam sobie, żeby miały przegrać z Czeszkami. Ostatnie turnieje Chinek to 1 miejsce w Moskwie, 5 miejsce w Moskwie i ostatnio po świetnej grze 3 miejsce w Szwajcarii. Dzisiaj naprawdę zagrały kolejny świetny mecz z Grun/Brink wygrywając 21:15 21:9. Co tu dużo mówić pogrom. Czeszki nic wielkiego nie pokazują i zajmują miejsca 9-17 i dzisiaj powinny pożegnać się z turniejem. Dzisiaj grały z Hiszpanki i po dość ciężkim meczu wygrały. Jak na razie te pary mierzyły się ze sobą 2 razy i oczywiście dwa razy górą były Chinki. Ja się osobiście zastanawiam kto może je zatrzymać, jeśli przegrają to będzie jakiś wałek.'

Klapalova/Hajeckova (CZE) -Van Breedam/Mouha (BEL) typ 1 @ 1.40 interwetten

Kolejny raz gram na Czeszki i mam nadzieję, że znowu mnie nie zawiodą. Tak jak już pisałem ostatnio spisują się bardzo dobrze i na pewno stać je na dobry wynik. W pierwszym meczu nie wiem co zrobiły w 2 secie chyba ,, opalały się,,. Jednak w trzecim secie już ogarnęły i wygrały. Teraz już nie ma innej opcji muszą wygrać, żeby nie pożegnać się z turniejem. Belgijki trafiły na Amatorki z Francji i oczywiście wygrały z nimi choć nic wielkiego nie pokazały. Belgijki to takie średniaczki, ponieważ ostatnie 3 turniej kończyły na 25 miejscach więc szału niema. Jak dla mnie jeśli tylko Czeszki zagrają tak jak w Norwegii to wygrają ten mecz 2:0.

Montagnolli/Hansel (AUT) -Goller/Ludwig (GER) typ 2 @ 1.40 interwetten

Ostatni już typ na dzisiaj. Kurs i tak zawyżony. Niemki super forma i ostatnio świetny turniej w Szwajcarii, gdzie w finale przegrały z Juliana/Larrisa. Dzisiaj dość niespodziewanie oddały pierwszego seta jednak już póżniej pełna kontrola i wygrana 2:1. Austriaczki ostatnio przeciętnie 25 miejsce w Szwajcarii. Jednak wcześniej zajmowały 9 miejsca. W pierwszym meczu pokonały łatwo Holenderki, choć na pewno nie jest to nic niesamowitego. Niemki mają świetny mocny atak i bardzo dobry serwis i moim zdanie to powinno wystarczyć na Austriaczki. Na pewno będzie dużo niespodzianką, jeśli Niemki odpadną. Ja jednak w to nie wierze i stawiam na nie.
Ostatnio zmieniony przez Matelo 2010-07-21, 17:33, w całości zmieniany 1 raz  

Matelo

Wysłany: 2010-07-21, 21:05   

Matelo napisał/a:
Nystrom/Nystrom (FIN)-Koehler/Sude (GER) typ 1 @ 1.80 interwetten :ok
Salgado Rufino/Carolina (BRA) - Schwaiger/Schwaiger (AUT) typ 1 @ 1.55 interwetten :ok
Xue/Zhang Xi - Kolocova/Slukova typ 1 @ 1.25 bet365 :minus
Klapalova/Hajeckova (CZE) -Van Breedam/Mouha (BEL) typ 1 @ 1.40 interwetten :ok
Montagnolli/Hansel (AUT) -Goller/Ludwig (GER) typ 2 @ 1.40 interwetten :ok

Dzisiaj 6/8 :-P

Chinki to co zrobiły to jest jakaś masakra. 1 set izi wygrały. W drugim 19:19 i niestety błąd sędziego na niekorzyść. Zdenerwowane Chinki wyrzuciły piłkę. W TB prowadziły 7:5 i co ???? katastrofalne przyjęcie i przegrany mecz. Najgorszy ich mecz jaki kiedykolwiek widziałem. Dalej nie mogę uwierzyć w to, że przegrały, będąc w takiej formie.

Jutro jedziemy dalej 8-)
Ostatnio zmieniony przez Matelo 2010-07-21, 21:06, w całości zmieniany 1 raz  

Matelo

Wysłany: 2010-07-22, 13:27   

Ces/Cès (FRA)-Casadei/Nicolai (ITA) typ 1 @ 1.55 bet365

Dobra trzeba pobierać takie kursy 8-) No rozumiem Cesy nie są może w najwyższej formie, ale są ulubieńcami publiczności więc nie mogą ich zawieść odpadając tak szybko. W Szwajcarii już zaczęli spisywać się co raz lepiej. Dzisiaj w pierwszym meczu przegrali z Kanadyjczyki (meczu niestety nie widziałem), w pierwszym secie super, póżniej już gorzej. Dla Włochów będzie to drugi turniej i nie sądzę, żeby forma była wysoka. W Szwajcarii zajęli 25 miejsce. Dzisiaj zagrali z Łotyszami i łatwo przegrali 2:0. Jak dla mnie jest to nie do pomyślenia, żeby Ulubieńcy mieli odpaść ze słabymi Włochami.

Samoilovs/Sorokins (LAT)-Dollinger/Windscheif (GER) typ 1 @ 1.45 unibet

Dobra drugim typem będzie granie przeciw Niemcom. Niemcy dzisiaj grali z Czechami i w obu setach prowadzili dość znacznie. Jednak oba sety przegrali i nie wydaję mi się, żeby mieli dzisiaj pokonać Łotyszy. Samoilovs/Sorokins ostatnio prezentują bardzo dobrą formę i zajmowali w nich 9 pozycję. Dollinger ma 206 cm wzrostu może i w bloku spisuję się dobrze, jednak tak naprawdę to kołek i wyrzuca dużo piłek w out. Łotysz są w formie i nie ma takiej opcji, żeby odpadli tak szybko, jeszcze ze słabymi Niemcami. Jeśli nie wyluzują się za bardzo powinni ten mecz wygrać 2:0.

Matelo

Wysłany: 2010-07-22, 15:44   

Laciga/Bellaguarda (SUI)-Gosch/Horst (AUT) typ 2 @ 1.65 unibet

Piękny kurs na Austriaków i ja go gram. Zacznę od tego, że oglądałem mecz nie dawno Szwajcarów i powiedziałem sobie,że gram przeciw nim. Ze słabymi Włochami męczyli się strasznie przegrali pierwszego seta bez walki. Drugi jakoś wygrali, choć świetnie nie grali. TB to jakaś żenada prowadzili 12:6 i coś się z nimi stało nie wiem bo za chwilę było 12:12. Jakimś cudem wymęczyli to i wygrali 16:14, jednak ich gra była bardzo słaba. U siebie w Szwajcarii zagrali bardzo słabo i dość wcześnie odpadli. Jedyny udany turniej w Norwegii kiedy zajęli 9 miejsce. Austriacy są w formie na pewno. W ostatnim mieli pecha wygrywali wszystkie mecz i trafili na Niemców którzy od 2 turnieji kapitalnie. Ostatni ich pojedynek zakończył się 2:0 dla Austriaków. Jak dla mnie nie ma takiej opcji, żeby tak grający Szwajcarzy wygrali, chyba że Gosch/Horst zagrają jakiś tragiczne spotkanie.

Fijalek/Prudel (POL)-Sidorenko/Dyachenko (KAZ) typ 1 @ 1.50 unibet

Moim zdaniem warto, ale bez szaleństw ze stawką . Polacy grają naprawdę ostatnimi czasy dobrze właśnie z takimi słabszymi parami. Dzisiaj przegrali z Rosjanami i są o krok od wypadnięcia z turnieju. Jednak jeśli dzisiaj odpadną z Sidorenko/Dyachenko będzie to szczyt. Polacy są w dużych turniejach cały czas w czołówce, jedynie nie wyszedł i turniej w Norwegi. Sidorenko/Dyachenko są słabiutcy i ledwo co przechodzą kwale. Jeśli Polacy zagrają dobrze, bez głupich błędów na pewno te spotkanie wygrają. Rożnica pomiędzy tymi parami jest bardzo duża na korzyść Polaków. Więc liczę, że się przebudzą po dzisiejszej porażce.
Ostatnio zmieniony przez Matelo 2010-07-22, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  

Matelo

Wysłany: 2010-07-23, 15:52   

Matelo napisał/a:
Ces/Cès (FRA)-Casadei/Nicolai (ITA) typ 1 @ 1.55 bet365 :ok
Samoilovs/Sorokins (LAT)-Dollinger/Windscheif (GER) typ 1 @ 1.45 unibet :minus
Laciga/Bellaguarda (SUI)-Gosch/Horst (AUT) typ 2 @ 1.65 unibet :ok
Fijalek/Prudel (POL)-Sidorenko/Dyachenko (KAZ) typ 1 @ 1.50 unibet :ok

Hansel/Montagnolli (AUT)-Xue/Zhang Xi(CHN) typ 2 @ 1.37

Może kurs nie jest jakiś nadzwyczajny, jednak wydaję się być pewny więc moim zdaniem warto zagrać. Chinki tak jak już wspominałem świetna forma, choć w tym turnieju zdarzyła im się wpadka, ponieważ przegrały z Kolocova/Slukova. Kiedy Chinki wiedzą, że nie mogą sobie pozwolić na wpadkę to grają rewelacyjnie i pewnie wygrywają po 2:0. Austriaczki prezentują się ostatnio dobrze, choć to jest nieporównywalne z formą Chinek. W tym turnieju nie miały jeszcze trudniejszych rywalek, może jedynie Clara/Carol, ale dla mnie one są daremne. Obie pary spotykały się ze sobą raz i pewnie zwyciężyły Chinki. Bardzo liczę, że będzie dzisiaj podobnie. Stawiam 2:0 dla Chinek.

Plavins/Smedins -Benjamin/Bruno typ 2 @ 1.50

Tutaj gram na Brazylijczyków, którzy jak do tej pory prezentują się świetnie. Łotysze też nieżle, jednak nie zachwycili mnie. W ostatnim spotkaniu wygrali z Herra/Gavirra, jednak to bardziej Hiszpanie przegrali, niż Łotysze przegrali. Brazylijczycy może ostatnio nie pokazywali nic wielkiego, jednak widać, że bardzo im zależy na dobrym wyniku. Najlepsze pary odpoczywają, więc szansę są spore. W ostatnim meczu zniszczyli dobrze sobie radzących Czechów wygrywając sety do 9 i 12. Kursy na Brazylijczyków spadają i można jeszcze złapać jakiś przyzwoity kurs. Brazylijczycy na pewno są wypoczęci, bo wszystkie spotkania wygrywali łatwo 2:0. Więc liczę, że i tym razem będzie podobnie.

Odpowiedz do tematu