Typosfera - Forum Bukmacherskie Strona Główna Typosfera - Forum Bukmacherskie
Zakłady bukmacherskie online. Bukmacher internetowy

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Drużynowy Puchar Świata 2010

Kto wygra Drużynowy Puchar Świata?
Polska
80%
 80%  [ 8 ]
Rosja
10%
 10%  [ 1 ]
Dania
10%
 10%  [ 1 ]
Czechy
0%
 0%  [ 0 ]
Australia
0%
 0%  [ 0 ]
Szwecja
0%
 0%  [ 0 ]
Wielka Brytania
0%
 0%  [ 0 ]
Finlandia
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość
jawek

Wysłany: 2010-07-13, 15:51   Drużynowy Puchar Świata 2010

Terminarz DPŚ 2010 :

24.07 - I półfinał (Gorzów Wielkopolski)
Uczestnicy : Polska, Rosja, Dania, Czechy

26.07 - II półfinał (King's Lynn - Wielka Brytania)
Uczestnicy : Australia, Szwecja, Wielka Brytania, Finlandia

29.07 - Baraż (Vojens, Dania)
Uczestnicy : Drugie i trzecie drużyny z obu półfinałów.

31.07 - Finał (Vojens)
Uczestnicy : Zwycięzcy półfinałów + dwie najlepsze drużyny z barażu.

Składy drużyn:

Polska

Adrian Miedziński,
Tomasz Gollob,
Rune Holta,
Jarosław Hampel,
Janusz Kołodziej

Rosja

Artiom Łaguta,
Renat Gafurow,
Grigorij Łaguta,
Denis Gizatullin,
Roman Povazhny

Dania

Hans Andersen,
Bjarne Pedersen,
Kenneth Bjerre,
Niels-Kristian Iversen,
Nicolai Klindt,
Patrick Hougaard

Czechy

Ales Dryml,
Matej Kus,
Lukas Dryml,
Martin Malek,
Zdenek Simota

Australia

Chris Holder,
Dave Watt,
Troy Batchelor,
Rory Schlein,
Darcy Ward

Szwecja

Fredrik Lindgren,
Andreas Jonsson,
Antonio Lindbaeck,
Magnus Zetterstroem,
Daniel Nermark

Wielka Brytania

Scott Nicholls,
Simon Stead,
Chris Harris,
Lee Richardson,
Tai Woffinden

Finlandia

Joonas Kylmaekorpi,
Juha Hautamaeki,
Timo Lahti,
Kalle Katajisto,
Kauko Nieminen
Ostatnio zmieniony przez jawek 2010-07-16, 14:01, w całości zmieniany 1 raz  

jawek

Wysłany: 2010-07-13, 23:08   

Jason Crump skontaktował się z menedżerem reprezentacji Australii Craigiem Boyceem, informując go o konieczności ponownej operacji kontuzjowanej ręki. Operacja ma zostać przeprowadzona w Finlandii.
Jason Crump nie będzie zatem reprezentował kraju w zbliżających się Drużynowych Mistrzostwach Świata.

info: sportowefakty.pl

W składzie Australii zabraknie najprawdopodobniej również Adamsa, który zrezygnował z GP i DPŚ, a także Sullivana, który nie jeździł już w reprezentacji w ubiegłym roku. Skład Kangurów będzie na pewno mocno eksperymentalny... Holder, Watt, Shields, Batchelor, Ward i Schlein, pewnie z tych zawodników będzie wybierać Craig Boyce.

Wobec tego fajnie wyglądają kursy na zwycięzców całego DPŚ:

Polska @ 2.50 william hill
Dania @ 3.75 expekt
Szwecja @ 20.00 unibet

Inne drużyny raczej bez szans, choć i tak moim zdaniem wygrają Polacy :)

jawek

Wysłany: 2010-07-14, 21:33   

Duński żużlowiec Nicki Pedersen poinformował w środę, że z powodu kontuzji raczej nie wystąpi w reprezentacji Danii w półfinale drużynowego Pucharu Świata 24 lipca Gorzowie. Również pod znakiem zapytania stoi jego ewentualny start w finale 31 lipca.

źrodło: sportowefakty.pl

jawek

Wysłany: 2010-07-16, 13:59   

Walka Stowarzyszenia Żużlowców "Metanol" przyniosła efekt! Dzięki współpracy z federacjami innych państw udało się doprowadzić do tego, że Drużynowy Puchar Świata będzie rozgrywany na starych tłumikach!
- Otrzymałem informację, że Drużynowy Puchar
Świata pojedziemy na starych tłumikach. Ta informacja wymaga jedynie potwierdzenia w postaci oficjalnego komunikatu FIM. Dziwię się, że jeszcze tego nie uczyniono - powiedział dla SportoweFakty.pl Krzysztof Cegielski.

Prezes Stowarzyszenia Żużlowców "Metanol" podkreślił, że niemałą rolę odegrała solidarność pozostałych federacji. - Cieszę się, że zwyciężył zdrowy rozsądek. Trzeba jednak podkreślić, że środowisko żużlowe było wyjątkowo jednomyślne w tej sprawie. Dzięki poparciu ze strony
innych federacji, w tym między innymi duńskiej i australijskiej, mogliśmy głośno protestować i walczyć o utrzymanie starych tłumików. Wszyscy kapitanowie drużyn podpisali oświadczenia, w których domagali się utrzymania starych tłumików - wyjaśnił Cegielski.

W sobotę w Gdańsku rozegrany zostanie pierwszy z trzech turniejów o Indywidualne Mistrzostwo Świata
juniorów. Cegielski zapowiada, że również przed tymi zawodami zawodnicy
będą protestowali przeciwko nowym tłumikom. - Skoro zawody Grand Prix i o Drużynowy Puchar Świata będą rozgrywane na starych tłumikach, to nie rozumiem, dlaczego juniorzy
mają korzystać z tych wyjątkowo niebezpiecznych tłumików. Przed zawodami będą oni protestować i prosić o możliwość startów na starych tłumikach. Na marginesie dodam, że w piątek w Gorzowie odbędzie się trening reprezentacji Polski seniorów i nikt z zawodników nie pomyślał o tym, aby zabrać ze sobą nowy tłumik - zakończył Krzysztof Cegielski.

źródło: sportowefakty.pl

A jednak :D Będzie warkot :P

Matelo

Wysłany: 2010-07-23, 22:30   

Szwecja bez AJ !

"AJ" poinformował, że jego absencja spowodowana jest urazem ramienia. - To smutne, że nie wystartuję w DPŚ, ale nie byłbym uczciwy wobec chłopaków z drużyny, gdybym wyjechał na tor nie będąc w pełni zdrów. Lekarze natomiast stwierdzili, że jedynym sposobem na wyleczenie kontuzji jest odpoczynek - powiedział Jonsson.

Rywalami Szwedów w King's Lynn będą zespoły Australii, Finlandii oraz Wielkiej Brytanii. Jak długo potrwa rozbrat z torem zawodnika Polonii Bydgoszcz? - Na pewno trochę to będzie trwało. W mięśniach jest stan zapalny połączony z krwawieniem - dodał reprezentant Trzech Koron.

Andreas Jonsson w sezonie 2010 wystąpił jak na razie w trzynastu spotkaniach Polonii Bydgoszcz i legitymuje się średnią w wysokości 2,048 pkt./bieg, co daje mu dziesiątą pozycję na liście najskuteczniejszych jeźdźców Speedway Ekstraligi. "AJ" wraz z reprezentacją Szwecji sięgał po Drużynowy Puchar Świata w latach 2003 i 2004.

Miejsce Andreasa Jonssona w składzie Trzech Koron zajmie Jonas Davidsson.

Szkoda bo nie mogłem się doczekać tego DPŚ, jednak tu już mamy zwycięzce. Na pewno będzie pewien nie dosyt, ponieważ lepiej jest wywalczyć tytuł kiedy rywale jadą podstawowym składem. Tutaj Australia bez swojej gwiazdy Crumpa, Dania bez Nickiego, a Szwecja bez AJ.
Ostatnio zmieniony przez Matelo 2010-07-23, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  

Matelo

Wysłany: 2010-07-24, 14:51   

Zdjęcia pokazujące aktualnie stan toru w Gorzowie

http://foto.sportowefakty...?k=2&p=7&g=4234

Matelo

Wysłany: 2010-07-24, 15:02   

ZAWODY DPŚ ZOSTAJĄ ODWOŁANE I PRZEŁOŻONE NA JUTRO NA GODZINĘ 15.00 !

http://www.pomorska.pl/ap...ZEL01/905541977

Matelo

Wysłany: 2010-07-25, 13:49   

Dzisiaj półfinał DPŚ a tu ciszaaaaaaaa :mrgreen:

Chyba przed półfinałem jest już wszystko jasne. Polska nie powinna mieć problemu z wejściem do półfinału, a dwa miejsce pozwalające walczyć w barażach o finał są zarezerwowane dla Duńczyków i Rosjan. Jednak dzisiaj można znaleźć kilka ciekawych zakładów.

Polska-Dania +19 typ 1 @ 1.72

Polacy chyba nie będą mieli problemów z wygrywaniem z Czechami i Rosjanami. Chyba, że jakimiś niesamowitym startem popiszę się Laguta czy Giza, ale wątpię. Polacy w składzie: Hampel, Holta, Gollob, Miedziński i Kołodziej. Dania bez Nickiego straciła wiele na wartości. Kenneth Bjerre jest w coraz gorszej formie. Andersen na Polskich torach tragedia. Pedersen też na pewno nie będzie jechał jakoś fenomenalnie i jak zrobi 5 punktów to będzie dobrze. Iversen nigdy nie radził sobie na Gorzowskim torze, a do tego PUK wrócił po kontuzji i szału nie robi. Klindt bez formy nie zdziwię się jak będzie tracił punkty z Czechami. Jak dla mnie Polacy powinni spokojnie przekroczyć 60 punktów. Dania w obecnej formie nie powinna zrobić 40 punktów.

Rune Holta- Iversen +4 typ 1 @ 1.72 bet365

PUK to jeden z moich ulubionych zawodników, jednak dzisiaj jakoś nie wydaję mi się żeby miał pojechać jakieś super zawody. Tak jak wspominałem Iver nigdy w Gorzowie nie miał jakiś super występów. Do tego wątpię żeby miał pokonać któregoś Polaka, a może i przegrać z Giza czy Laguta. Holta jeszcze w tamtym sezonie jeżdził na tym torze reprezentując barwy Stali Gorzów. Na pewno tor zna bardzo dobrze co pokazał w meczu ligowym. Jak dla mnie to jest jeden z głównych faworytów do wywalczenia kompletu punktów.

Tomasz Gollob powyżej 13,5 @ 1.85 tobet

Kapitan reprezentacji dzisiaj punktów nie straci chyba, że na defekcie lub po upadku, ale na to bym nie liczył. Gollob w ostatnim meczu z Wrocławiem bił rekord za rekordem toru, a Bjerre i Crump mogli tylko oglądać plecy Golloba. Dzisiaj pewnie będzie Gollob chciał się popisać przed kibicami i swój występ zakończyć z kompletem 15 punktów. Moim zdaniem to się uda bo z kim ma przegrać ? Nie widzę nikogo kto miał mu by zagrozić. Gollob zna świetnie tor i dzisiaj to pewnie pokaże.

Takie dzisiaj propozycję. Buki nie rozpieściły ofertę niestety. Polska dzisiaj mam nadzieję, że sobie nie odpuści przy pewnym awansie. Więc do boju POLSKO ! 8-)

Matelo

Wysłany: 2010-07-25, 17:57   

Matelo napisał/a:

Polska-Dania +19 typ 1 @ 1.72 :ok
Rune Holta- Iversen +4 typ 1 @ 1.72 bet365 :ok
Tomasz Gollob powyżej 13,5 @ 1.85 tobet :ok

Świetne ściganie było szczególnie jak Polacy przegrywali starty. Rosjanie są bardzo mocni, gdyby jechał Emil mogli by śmiało walczyć o finał. Dzisiaj nikt nie zawiódł i pewnie awansowaliśmy do finału. Wydaję się być niemożliwym, żebyśmy nie zdobyli złota. W końcu na obcym terenie.

Jutro drugi półfinał i jutro przedstawię swoje przemyślenia. :mrgreen:

dx2 

Wysłany: 2010-07-26, 12:40   

Nicholls (-2) -Schlein 1 @1.72

Jezeli Brytyjczycy mysla o awasnie to Scott obok Harrisa musi byc glownym dostarczycielem punktow. W Anglli Nicholls umie sie zaprezentowac, a Schlein jest dla mnie nijaki i roznica winna byc wieksza niz 2 pkt w calym dorobku.

J.Davidsson (-3)- Nieminen 1 @1.72

Tutaj troche podobnie. Davidsson raczej nie nabije wiele punktow, ale Finowie beda raczej chlopcami do bicia. Uwazam, ze nawet dosc pokazny hc jakim sa 3 punkty do pokrycia.

Batchelor-Nermark 2 @2.25

Wcale by mnie to nie zdziwilo, tym bardziej ze Nermark w przeszlosci reprezentowal barwy King's Lynn z tego co wyszukalem. Poza tym Szwed prezentuje niezla forme w Anglii i Polsce. A dodatkowo uwazam, patrzac w skaldy, ze to wlasnie Szwedzi moga byc wyzej od Australijczykow.

Wszytkie typy z bet365... Duyzych kwot nie polecam, ale chce zobaczyc jak to wyjdzie w praniu. :roll:
Ostatnio zmieniony przez dx2 2010-07-26, 12:45, w całości zmieniany 1 raz  

RamboVip 

Wysłany: 2010-07-26, 15:45   

Zgodzę się z dx2 co do typów. A głównie ten typ:

J.Davidsson (-3)- Nieminen 1 @1.72
Od razu gdy zobaczyłem sobie ten typ to zagrałem i to bardzo mocno. Nie wiem, nawet mimo tego, że Jonas po kontuzji to nie widzę innej opcji.

Osobiście do gustu przypadł mi od razu typ - Szwecja @ 3.40 na zwycięstwo. Jeszcze nie zagrałem, ale coraz bardziej nad tym myślę.
ODRA WODZISŁAW - SSOW!!! | Real Madryt | Tottenham Londyn - SPURS ! :* | Resovia Rzeszów - siatkówka | RKM ROW Rybnik - żużel | CCC Polkowice - kosz | St. Louis Cardinals - MLB | David Ferrer - tenis | 8-)
Ostatnio zmieniony przez RamboVip 2010-07-27, 00:09, w całości zmieniany 1 raz  

frater 

Wysłany: 2010-07-26, 16:54   

Batchelor - Schlein 1 1.60

Batch swoje pierwsz szlify w Anglii zbierał na Norfolk Arena i tak mu sie spodobało, że uważa ten tor za swój ulubiony - Moja forma jest dobra. Wygrałem ostatnio sporo wyścigów i czuję się bardzo szczęśliwy z faktu, iż znalazło się dla mnie miejsce w reprezentacji. Bardzo dobrze znam tor w King's Lynn, gdyż startowałem na nim przez dwa lata i nadal jest to jeden z moich ulubionych obiektów. Jestem bardzo podekscytowany faktem, iż będę miał w tym roku szansę reprezentować Australię w DPŚ. W kadrze są też inni młodzi zawodnicy, więc myślę, że będzie to rok, w którym zbierzemy cenny doświadczenie. Nie jesteśmy faworytami do zwycięstwa i zdobycia trofeum, ale ten występ zaprocentuje w przyszłości.
Schlein wydaje sie najslabszym ogniwem Aussie Pride i zdecydowanie pierwszym do ewentualnej zmiany w razie pczatkowych niepowodzeń.

RamboVip 

Wysłany: 2010-07-26, 18:40   

Właśnie idę do Tip Sporta, bo to zaraz obok mojego baru i stawiam coś takiego - oferta licha, ale trzeba grac bo kasa na browce się kończy.

Szwecja - miejsce 1-2 @ 1.70
Liczę na zwycięstwo Szwedów, a taki typ mam nadzieję, że wejdzie, nie widzę coś Australii dziś.

W.Brytania - Australia 1 @ 1.75
Anglicy u siebie na pewno faworyt, Australia osłabiona myślę, że dziś zajmuje 3 miejsce.

Lindgren - Zetterstrom 1 @ 1.48
Fredrik w świetnej formie i szczerze nie wierzę, żeby popularny Zorro lepiej punktował od niego.

S.Nicholls - L.Richardson 1 @ 2.25
Scott dobrze prezentuje się w Anglii, Lee zdecydowanie słabszy a kurs @ 2.25 bardzo mi się spodobał.

Kupon z tych typów @ 9.91 - stawka 10 zł da mi 90 zł, akurat na sobotę, oby weszło bo trzeba iść na Odrę i potem na dyskotekę. ;-)
ODRA WODZISŁAW - SSOW!!! | Real Madryt | Tottenham Londyn - SPURS ! :* | Resovia Rzeszów - siatkówka | RKM ROW Rybnik - żużel | CCC Polkowice - kosz | St. Louis Cardinals - MLB | David Ferrer - tenis | 8-)
Ostatnio zmieniony przez RamboVip 2010-07-27, 00:08, w całości zmieniany 1 raz  

Matelo

Wysłany: 2010-07-26, 19:15   

Dobra to teraz moja kolej ;-)

Dzisiaj odbędzie się drugi półfinał DPŚ. Jest on zdecydowanie ciekawszy od rozgrywanego wczoraj półfinału w Gorzowie, gdzie przypomnę Polacy wygrali bez najmniejszych problemów i są w finale. Dzisiaj jak dla mnie faworytem jest Wielka Brytania, która jeśli marzy o finale musi u siebie wygrać. Łatwo może to nie będzie, jednak wierzę w nich i stawiam na ich zwycięstwo.

Wielka Brytania wygra @ 2.20 bet365

Dzisiaj olbrzymia szansa na uzyskanie awansu do finału przed Wielką Brytanią. Jeśli nie dzisiaj to będzie bardzoooo trudno im awansować. Na pewno liderami powinni być Chris Harris oraz Scott Nicholls. Myślę, że powinni spokojnie dzisiaj zdobyć po 10 punktów. Swoje na pewno dorzuci Lee Richardson. Liczę na dobry występ w końcu Woffindena. Jednak on już nie raz pokazywał w GP, że jeżdzić potrafi. Stead swoje 7-8 punktów powinien zrobić. Jak dla mnie Szwedzi nie powinni im przeszkodzić. Lindgren na pewno zrobi swoje. Zorro nie sądzę w jego wielki wynik. Jonas po kontuzji bardzo słabo. Toninho katastrofa. Jedynie Nermark coś może jeszcze zrobić. Głównie to Australia będzie grożna. Holder swoje zrobi. Troy może na tym torze jechać bardzo dobrze. Ward też może trochę punktów zrobić,choć jest bez formy . Schlein chyba najsłabszy punkt i liczę, ze więcej niż 6 punktów nie zrobi. Watt też bez szału. Jak dla mnie Wielka Brytanie jeśli marzy o finale dzisiaj musi wygrać. Jeśli Tai pojedzie na poziomie 10 punktów to o wynik jestem spokojny.

Scott Nicholls -Rory Schlein +2 typ 1 @ 1.66

Jeśli Wielka Brytania chce awansować to bardzo ważne punkty będą Scotta. Nie może on zawieść i te 10-11 punktów dzisiaj zrobić. W Anglii Scott spisuję się świetnie i na pewno tory na Wyspach nie mają przed nim tajemnic. Schlein jest dużo słabszy i na wyspach szału nie robi, więc dzisiaj nie powinien zdobyć więcej niż 5-6 punktów. Do boju Scott !

Antonio Lindback Poniżej 9 kurs @ 1.83

Antonio ma zrobić 10 punktów wolne żarty. Po pierwsze Szwed jest kompletnie bez formy co pokazuję szczególnie w Polskiej lidze. Do tego będzie dzisiaj ścigał się z Brytyjczykami oraz Australijczykami i sporo punktów straci. Na pewno punkty będzie robił na Finach, ale dzisiaj max co jest w stanie zrobić to 6 może 7 punktów.

Matelo

Wysłany: 2010-07-28, 17:52   

Cytat:
Wielka Brytania wygra @ 2.20 bet365 :ok
Scott Nicholls -Rory Schlein +2 typ 1 @ 1.66 :ok
Antonio Lindback Poniżej 9 kurs @ 1.83 :ok

DPŚ na razie pięknie wchodzi. 6/6 i niezłe kursy oby tak dalej. Bardzo mnie cieszy, że w końcu Anglicy się przełamali i potrafili zwyciężyć na własnym terenie. Na pewno łatwo nie było Australijczycy stawiali duży opór i walka była fascynująca. Było bardzo dużo mijanek i nawet Finowie byli w stanie powalczyć. Do ostatniej serii nie było wiadomo kto wygra. Jednak liderzy zespołu Wielkiej Brytanii pokazali klasę Harris wygrał 24 bieg . W ostatnim biegu Scott Nicholls od startu pojechał świetnie i pewnie zapewnił Anglii finał DPŚ ! Oprócz wspomnianych zawodników świetnie spisali się Richardson. Woffinden też walczył i zdobył ważne punkty. Jedynie Stead słabiej pojechał. Jednak wielkie brawa jeszcze raz dla Brytyjczyków !

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

CUDOWNY BIEG !

Nie długo pojawią się pierwsze typy 8-)

Odpowiedz do tematu