|
Typosfera - Forum Bukmacherskie
Zakłady bukmacherskie online. Bukmacher internetowy
|
Przesunięty przez: dombel 2007-07-28, 11:31 |
Typy i analizy NBA 2006/2007 |
| Autor |
Wiadomość |
zludna

|
Wysłany: 2006-10-29, 19:55 Typy i analizy NBA 2006/2007
|
|
|
Tu podajemy typy i analizy dot. NBA |
_________________ Tommy Haas || Owen Hargreaves || Thiemo De Bakker || Oleksandr Dolgopolov JUNIOR || Marcin Gawron || Jerzy Janowicz || Grzegorz Panfil || Michał Przysiężny || Agnieszka Radwańska || Katarzyna Piter || Maria Jose Martinez-Sanchez || Chris Bosh || Dustin Brown || Phillip Petzschner || Alexander Waske
FC Bayern - Stern des Südens ♥♥♥♥♥ |
|
|
|
 |
porter
|
Wysłany: 2006-10-30, 22:01
|
|
|
Tak więc Panie i Panowie
Panowie i Panie
Zmagań NBA czas zacząć
Uprasza się więc, o stawienie się Starej Gwardii na forum typosfery, a także wszystkich tych, którzy tylko mają na to ochotę - w szczególności:
PARYSKA
DWade
Stassio (mój ulubiony "oponent" )
Juan Pablo
"Gladiatores! I salute You "
|
_________________ Zapraszam do komentowania
http://forum.typosfera.pl/viewtopic.php?t=2332
Ave Suns & Alkmaar
Forever! |
|
|
|
 |
Paryska
|
Wysłany: 2006-10-31, 17:11
|
|
|
No witam witam panowie i panie po długiej wakacyjnej przerwie...
Zaczynamy Sezon NBA
Pierwsze 2 mecze to:
Miami Heat vs Chicago Bulls
oraz
Los Angeles Lakers vs Phoenix Suns
Co do pierwszego spotkania to mam pewne obawy o zwycięzcę Play Off... Mecze, które rozerała drużyna w ostatnim czasie wskazują na niewysoką formę zawodników drużyny z Miami (tylko 2 wygrane na 7 meczy). W spotkaniu z Chicago nie zagrają Dorell Wright, Michael Poleac oraz Jason Williams, ostatni bardzo osłabił zespół swoją nieobecnością (kontuzja kolana wykluczy zawodnika Heat na 4-5 tygodnie). Pociechą jest dobra miara D. Wade'a i gra na własnym parkiecie...
Bulls wrecz przeciwnie do swojego przeciwnika grali wyśmienicie w presezon, drużyna nie ma żadnych kontuzjowanych graczy, cała ławka jest do dyspozycji trenera... Chicago dokonali kilku transwerów w te wakacje, zobaczymy jak to będzie skutkować w sezonie zasadniczym...
Początek sezonu dla Miami to dwa mecze na własnym parkiecie, co jest dla drużyny wielkim plusem. Pewność siebie oraz gra w niezmienionym składzie z Play Off jeżeli chodzi o pierwszą piątkę to także dobra wiadomość dla sympatyków Heat... Według mnie spotkanie będzie bardzo trudnym meczem dla jednej jak i dla drugiej drużyny... Nie biore pod uwagę meczy w presezon, bo tam padają dziwne wyniki, tutaj się zaczyna gra o wszytko, następny mecz Miami to spotkanie z Nets, o wiele trudniejszy przeciwnik niż Chicago. Bulls mają w terminarzu 2 mecze na wyjeździe, kolejny z Orlando, bardzo możliwe, że ten kolejny wygra, ale nie pokona "Play Off Winner 2006" w pierwszym meczu zesony zasadniczego...
Mniej opisywania jest jeżeli chodzi drugi mecz. Lakersi grają u siebie i bardzo trudno ich pokonać we własnej Hali, jednak sądze, że Phoenix podołają temu zadaniu i zwyciężą w meczu rozpoczęcia... (porter się ucieszy ).
Dlaczego jestem tak przekonany co do wygranej Słoneczek?
Ano wcale nie dlatego, że Suns jakoś szczególnie wybili się ponad swoją dotychczasową formę tylko przez kontuzję jakie gnębią Los Angeles. W meczu nie zagrają Kwame Brown, Chris Mihn, no i gwiazda NBA Kobe Bryant. Nie sądzę żeby Jeziorowcy wrzucili więcej punktów niż Phoenix, którzy znani są z tego że kończą mecze z dorobkiem ponad 100 punktów... Nie mówie o prezeson, bo jedna jak druga drużyna robiła sobie chyba tam jaja...
Zapraszam do komentowania, mam nadzieję, że ten temat będzie najpopularniejszym tematem w tym sezonie na forum, no oczywiście zaraz po regulaminie... Pozdrawiam! |
|
 |
porter
|
Wysłany: 2006-10-31, 19:58
|
|
|
Oj Paryska, a co mam się nie cieszyć?
Raz, że się w końcu odzywasz
a dwa, że zaczynamy swoje "zboczone" szaleństwo
A przechodząc do tzw. końkretów. Oczywiście typ na Suns podoba mi się jak najbardziej, chociażby dlatego że to moja ulubiona drużyna.
Co do typów na zwycięstwo jeśli miałbym grać to zagrałbym dwie dwójeczki. Nie wiem, może się mylę, ale coś mi mówi, że Chicago w tym sezonie zdziała o wiele więcej niż przez ostatnie 2 które na bierząco obserwowałem. Nie ma się co oszukiwać, Byczki grały wtedy słabo.
Podkreślam też słowo GDYBYM.
Bo wielu typerów radzilo mi, że pierwszych meczy w sezonie się nie gra, bo za zwyczaj są jakieś niespodzianki. Stąd też przez pierwsze kilka dni zero obstawiania jak dla mnie.
Może skoro przedmówca już skomentował składy i inne sprawy techniczne, to ja zajmę się swoim ulubionym rodzajem typów
Miami-Chicago under 189,5
LA Lakers-Suns over 208,5
Podkreślam tutaj, że typuję czysto na tzw. "czuja"
Pozdrawiam! |
Ave Suns & Alkmaar
Forever! |
|
|
|
 |
Paryska
|
Wysłany: 2006-10-31, 22:34
|
|
|
| porter napisał/a: | to ja zajmę się swoim ulubionym rodzajem typów
Miami-Chicago under 189,5
LA Lakers-Suns over 208,5
Podkreślam tutaj, że typuję czysto na tzw. "czuja"
|
Ja Ci powiem, że też zagrałem na over//under, ale moje typy są odwrotne do Twoich... , po pierwsze dlatego, że w Lakers nie ma Kobiego i nie narzuca tyle punktów, a Suns tyle nie narzucają, a w Miami będzie zacięty mecz i dużo punktów, Dwayne Wade poszaleje, coś tak czuje... Moje typy też są na czuja, bo jak to przewidzieć... Nie życze wygranej, bo wtedy ja przegram... |
|
 |
JuanPablo

|
Wysłany: 2006-10-31, 23:08
|
|
|
Chicago +6 @1.91
Nie będę pisał zbyt wiele, bo już praktycznie wszystko zostało napisane we wszelakich swerwisach sportowych. Bulls wzmocnione Big Benem (co to będą za pojedynki z Shaq'iem) oraz młodym, żądnym gry i zwycięstw składem. Ben Gordon czy Kirk Hinrich powinni zapewnić nutę szaleństwa, nierozerwalnie związaną z najlepszą koszykarską ligą świata. W Miami problemy z kontuzjami. Szczególnie odczuwalny może być brak szalonego rozgrywającego Jasona Williamsa, który ma problemy z kolanem. Bardzo interesuje mnie, jak będą wyglądały osobiste Grubego nowymi piłkami, na które tak narzeka Chicago na pewno stać na dobry występ, mogą być objawieniem tego sezonu (choć na pewno nie tak wielkim, jak inna chicagowska drużyna - Bears). Wierzę, że ich dzisiejszy mecz będzie pierwszym krokiem ku PO, tym bardziej, że Miami to drużyna, która miała niemałem problemy z Byczkami w poprzednim sezonie... |
|
 |
stasioo20
|
Wysłany: 2006-10-31, 23:19
|
|
|
Witam Panowie!!!
Dołaczam sie do typów.Chyba wakacje zle na nas wplynely wszyscy typuja tak samo??:)
Miami-Chicago uner 189,5;2
Dodam tylko,ze w poprzednim sezonie Żar z Miami startowal podobnie.Taki doswiadczony trener jak PAt wie ,ze weterani zaczynaja sezon po kilku rozegranych spotkaniach.Do tego dochodzi wspaniala forma Bulls w pre-season i wszystko jasne,a kusy zachecaja do grania na bykow;)
Lakers-Suns under 208,5;2
Tak dla gosci.Druzyna Lakers nie istnieje bez Koby'ego wiec nie ma co sie podniecac.Typ wskazujacy na 2,ale Slonca tez nie sa jeszcze w dobrej formie.Typ na under bo nikt nie wie co z tymi pilkami...a biorac pod uwage brak Bryanta Lakersi moge sie nie dopasowac do Suns jesli chodzi o maraton w zdobywanych punktach.
Pozdrawiam!:)
Powiem jedno!!
Dobrze,ze kasa nie została ruszona:)!!
Dla Suns kompromitacja.
Dla Lakers duzy plusik i czekam na wiecej...;) |
| Ostatnio zmieniony przez stasioo20 2006-11-01, 17:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
porter
|
Wysłany: 2006-11-01, 06:37
|
|
|
Miami-Chicago (66-108)
under 189,5
LA Lakers-Suns
over 208,5
No Paryska, chyba jednak ja miałem rację tym razem.
A mecz Słoneczek jeszcze trwa, a ja do pracy wyjeżdżam, więc sprawdzę niestety wieczorem. |
Ave Suns & Alkmaar
Forever! |
| Ostatnio zmieniony przez porter 2006-11-01, 19:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Paryska
|
Wysłany: 2006-11-01, 08:44
|
|
|
Nie mam pytań... Takie wyniki to coś nieprawdopodobnego... Miami przegrywa 40pkt. Lakers wygrywają z Phoenix bez Kobiego... Po co było tyle pisać... Chyba trzeba będzie 1 tydzień tylko poobserwować jak gra NBA i dać sobie spokój z obstawianiem... |
|
 |
kpt_planeta
|
Wysłany: 2006-11-01, 09:15
|
|
|
| Paryska napisał/a: | Nie mam pytań... Takie wyniki to coś nieprawdopodobnego... Miami przegrywa 40pkt. Lakers wygrywają z Phoenix bez Kobiego... Po co było tyle pisać... Chyba trzeba będzie 1 tydzień tylko poobserwować jak gra NBA i dać sobie spokój z obstawianiem... |
Dokładnie, już na starcie gracze nba zrobili nam dwie niespodzianki. Najbardziej dziwi tak wysoka przegrana Miami... i pomyśleć, że chciałem stawiać na Bullsów...;] Kursy był zachęcający, a wiadomo jak wzmocnieni są w tym sezonie. Zobaczymy jak będzie im szło dalej, pozdr. |
|
|
|
 |
k0be
|
Wysłany: 2006-11-01, 14:54
|
|
|
| Paryska napisał/a: | Nie mam pytań... Takie wyniki to coś nieprawdopodobnego... Miami przegrywa 40pkt. Lakers wygrywają z Phoenix bez Kobiego... Po co było tyle pisać... Chyba trzeba będzie 1 tydzień tylko poobserwować jak gra NBA i dać sobie spokój z obstawianiem... | dlatego też nie pisalem, żadnych typów. Liczylem tylko na zwycięstwo LA, ale Bulls'i zaskoczyli mnie nieziemsko.
BTW: Miami pobilo "rekord" Lakers'ow sprzed ... 15 lat. Najwyższa porażka jaką mistrz poniósł w meczu inugracyjnym sezonu byla przegrana - własnie, Jeziorowców w 1983 roku kiedy to przegrali 15 punktami z GS Warriors. Miami "poprawiło" ten wynik o 27 oczek |
|
|
|
 |
porter
|
Wysłany: 2006-11-01, 19:08
|
|
|
| stasioo20 napisał/a: |
Dla Suns kompromitacja.
Dla Lakers duzy plusik i czekam na wiecej...;) |
Możesz mi powiedzieć w którym miejscu tu jest kompromitacja?
Fakt, przegrali mecz, ale nie była to duża różnica. Poza tym Są to dwie jakby nie było dość wyrównane drużyny. Nie ma tutaj żadnych niespodzianek. W poprzednim sezonie Słońca też miały problem "z rzruchem" i jakoś spokojniutko do PO wskoczyły.
A Ty tu robisz wielkie Halo z nie wiadomo czego. Dzisiaj przykładowo powiem Ci, że we własnej chali postawiłbym że przegrają z Clippers'ami.
Co Ty na to?
Bo jak dla mnie nie będzie to też żadną niespodzianką. Prawdopodobnie zeszłoroczne "objawienie sezonu" utrzyma swoją wysoką formę, stąd mogę powiedzieć, że Suns poniosą drugą porażkę. Choć pewności nie mam. |
Ave Suns & Alkmaar
Forever! |
|
|
|
 |
leo1
|
Wysłany: 2006-11-01, 19:43
|
|
|
Bos Celtics - No Hornets # under 199 # 1.91
Aby postawić ten typ kierowałem się meczami z poprzednich sezonów pomiędzy tymi drużynami. Na ostatnie siedem spotkań gdzie Boston był gospodarzem wynik meczu kończył się poniżej tych 199 punktów, a mianowicie: 91-78(169pkt.); 108-90(198pkt.); 94-96(190pkt.); 73-81(154pkt.); 93-65(158pkt.); 95-86(181pkt.); 87-100(187pkt.) |
|
|
|
 |
k0be
|
Wysłany: 2006-11-01, 20:09
|
|
|
porównywanie do poprzedniego sezonu nie jest najlepszym sposobem. Pamięta, że skład Hornets znacznie się wzmocnił, a ich grą nadal kieruje Chris
Ok. ale skoro patrzymy już na statystyki, to spójrz z kim, i ile rzucali Hornets w pre-season'owych meczach. Te statystyki, są również na Twoją niekorzyść. Jedyna nadzieja w tym, że zagrają tak koncertowo i zmiażdzą rywali jak uczyniły to dzisiejszej nocy Byki
Jak dla mnie Twój typ będzie chybiony - obym się mylił
BTW: sa 3 rodzaje kłamstwa: kłamstwo, kłamstwo perfidne... i statystyki. pamiętaj o tym
milej nocki |
|
|
|
 |
Paryska
|
Wysłany: 2006-11-01, 20:13
|
|
|
| leo1 napisał/a: | | Bos Celtics - No Hornets # under 199 # 1.91 |
Zgadzam się z tym typem, tylko wiesz... Ja wczoraj też brałem pod uwagę zeszły sezon i statystyki, a nic nie trafiłem... Zonk! |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
forum bukmacherskie, typy bukmacherskie, obstawianie, zakłady bukmacherskie, wyniki , typy , wyniki na żywo, online
wyniki na żywo ,
livescore ,
forum bukmacherskie ,
obstawianie ,
live ,
katalog stron ,
darmowe aliasy ,
darmowa bramka sms ,
insidery ,
informacje ,
bwin
|